Дрехите говорят много повече, отколкото в повечето случаи си мислим. Има такова облекло и аксесоари, които могат да внушават авторитет, позиция или по-висок статус от други. Нека видим кои са те, за да можете да се възползвате от тях, когато Ви се наложи.

BusinessFormal

Естествена кожа

Дори да Ви се струва маловажно, то в действителност не е така – важно е обувките, портфейла,  коланът и някои други аксесоари да бъдат от естествена кожа и то в еднакъв цветови тон, защото ако има разминаване, то нараства вероятността да не постигнете желания ефект от „бляскавото” си присъствие.

Именно заради това, е изключително важно да подберете най-малко обувките, колана и портфейла си в един цвят и една материя, най-добре е цветът да е неутрален, за да позволява по-светли комбинации за ежедневния Ви тоалет. Когато говорим за качество, сами виждате, че визираме кожата, защото тя има необходимия блясък и стил, и макар и да излизат много по-скъпо от останалите материали, то все пак качествените материали са много по-издръжливи във времето, така че вашата инвестиция винаги е дългосрочна.

Класическо сако

Вталеното сако в неутрален цвят и класически стил трябва непременно да присъства в гардероба Ви. Този тип сака вдъхват авторитет и правят впечатление, а и от друга страна се комбинират почти с всичко, от дълга пола за жените до дънки и за мъжете, като минете през всички разновидности на панталони и за двата пола.

По този начин, дори и да работите в една неформална среда, където обикновено се носят дънки и блузи, то когато има важно обсъждане, събрание, среща, старайте се да носите сако, защото по този начин ще демонстрирате авторитет, стил и професионализъм.

Аксесоари

Украшенията ни дават възможност да изразим индивидуалността си, но и да покажем нивото и авторитетността си, без дори да се налага да изричаме и една дума. На много социални събирания хората се делят на такива, които носят бижута и такива, които не носят, като първите винаги излизат на преден план тогава, когато с говори за статус.

Ако имате възможност да се сдобиете с такива, то не се колебайте да го направите, особено когато става дума за изискани линии в украшенията, които да подчертават така желаното Ваше присъствие. Но все пак се съобразявайте с повода, мястото и статута на хората около Вас, не е необходимо да се изхвърляте излишно в стремежа си да подчертавате авторитета си, защото може да се превърнете в обект на хапливи коментари и подмятания.

За носещите очила – нека бъдат в крак с модата

С една старомодна рамка на очилата, ще изглеждате все едно сте се облекли старомодно или носите стари обувки. Тези стари очила биха били признак за това, че нямате активна връзка с модерния свят, че не сте достатъчно гъвкави и адаптивни. Може да Ви се струва глупаво, но хората биха прочели това във външния Ви вид, никой няма да знае в действителност колко модерни се чувствате, ако не го показвате чрез такива малки, но важни детайли. Ето защо, ако не искате да бъдете видени по този начин, трябва да разполагате с чифт очила, които са в крак с модата.

Разбира се никой не отрича, че един нов чифт наистина качествени очила струва доста, но имайте предвид, че това е аксесоар, който се носи почти постоянно и е разположен на най-видимата за останалите част от тялото Ви, поради което не може да отречете, че си струва инвестицията. При подбора на рамката, много внимавайте дизайнът й да пасва добре на формата на лицето Ви, както и цветът й да се комбинира добре с цвета на косата Ви. Имайте предвид също така, че добре подбраните очила могат да Ви подмладят или да Ви придадат зрял и мъдър вид, в зависимост от това, което сте търсили като ефект при подбора им.

Ако нямате нужда от корекция на зрението, то можете да си направите очила с обикновени стъкла, които да имат покритие да кажем за работа с компютър. Това е трик, който използват доста известни личности, за да вдъхват желаното от тях впечатление.

Като заключение…

Добре подбраните елементи от ежедневния Ви гардероб могат да Ви помогнат да установите стабилни позиции в работата си, като вдъхвате авторитетност и стил. Също толкова лесно можете да изгубите позициите си, ако не обръщате внимание на тези малки, но изключително важни детайли във външния си вид. Ето защо, ако целта Ви е да успеете и да имате стабилни позиции в работната или социалната сфера, не бива да преставате и за миг да следите визията си, да актуализирате гардероба си и поддържате добър външен вид.