Предпоставки
Местата, на които можете да намерите своята половинка, са толкова разнообразни, колкото различни форми и места на запознанство между хората съществуват: в парка, в църквата, в училище, на парти в дискотека, в някой случаен сблъсък на улицата, а защо не и на работното място.

or

Като цяло когато се срещат човешката сексуалност с необходимостта да обичаш или да бъдеш обичан, да преживееш вълнуваща авантюра, или да се изправиш срещу забраненото и всичко това се случва на терена на работната сфера, то това като цяло има своите положителни или отрицателни страни.

Как започва връзката?

Под доста различни форми дадена двойка се запознава и се събира. Доста често очакванията от една така връзка не са за сериозно съжителство да кажем, защото по-скоро става дума за привличане в началото, за сходства и подхождане, за страст. Всичко това обаче предизвиква същия разход на емоции, какъвто имам при една връзка извън този контекст.

Комбинациите между партньорите са много различни и самата връзка е обявена по различни начини пред останалите. Понякога става дума за една всеизвестна тайна, друг път е връзка между шеф и секретарка, между партньори в работата, които са по цял ден заедно, даден работник или работничка с шефа или шефката, изобщо всички онези, които си търсят претекст, за да прекарат повече време един с друг, тези, които се нуждаят един от друг, за да реализират даден процес на производителност също влизат в листата на „заподозрените”.

Двойките на работното място могат успешно да реализират съвместно важни цели във фирмата, което трябва да се отчете добре, защото това е от изключителна важност за просперитета на самата компания. Действително това може да им коства отчуждението един от друг, но това не означава, че те не бива да поемат риска да бъдат заедно и да потърсят своето евентуално щастие.

Положителни последици

От положителна гледна точка, хората, които са влюбени на работното си място са мотивирани да печелят, да бъдат креативни, ефикасни, в добро настроение са, проявяват повече ентусиазъм, когато става дума за извършване на рутинна дейност или за задължения, свързани с повече стрес. Романсите в офиса преминават през периода на влюбването между хора, споделящи общо ежедневие и се трансформира в риска да имаш интимни взаимоотношения с колега, но във всички случаи тук визираме само онези положителни ефекти от ситуацията.

Негативни последици

Ако ситуацията, в която се намират партньорите е конфликтна, тогава динамиката на взаимоотношенията на самата двойка е способна да повлияе по негативен начин не само на тях самите, но и на техните колеги, защото личният им живот се полага на терена на работната сфера, което със сигурност ще повлияе отрицателно на пряко или косвено засегнатите в проблемната ситуация.

Разбира се не бива да пренебрегваме и факта, че рано или късно ще започне да се шушука, ще тръгнат слухове във фирмата, ще се появят ревност, завист, като може да се стигне  и до смяна на работата или преустановяване на договор.

Работата и сексуалността

Независимо дали има или не регулация на сексуалността на работното място, връзките между колеги ще продължат да съществуват независимо от последиците, до които водят.

Какво е онова, което трябва да имате предвид?

. Преценете добре обстоятелствата: позитивни или негативни, до които може да доведе дадена връзка.

. Ако става дума за краткотрайна авантюра, то преценете последиците в работата или семейството си, ако евентуално бъдете разкрити.

. Изхождайте от опита си и анализирайте добре онова, което Ви се случва, за да можете да видите дали връзката, която имате може да бъде по-продължителна и дали може да планирате по-дългосрочни взаимни цели.

. Обмислете добре всички възможни ситуации, в които бихте могли да попаднете изненадващо, макар че някои хора обича да поемат опасни рискове, което е вълнуващо за тях.